Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته نایب رییس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی ۸۵۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی هم اکنون در حال بیمه‌پردازی هستند و ۱۳۵ هزار نفر به دلیل عدم تمایل به بیمه و یا تغییر شغل برای ثبت نام مراجعه نکردند.

هادی ساداتی، درباره آخرین وضعیت ثبت‌نام کارگران ساختمانی در سامانه رفاه ایرانیان، گفت: در مورد بیمه کارگران ساختمانی خیلی از شهرستان‌ها و استان‌ها مشکلاتی را داشتند و گلایه می‌کردند که سهمیه به ما تخصیص داده نمی‌شود و ما با آمارگیری از سامانه ثبت‌نام و پایش کارگران ساختمانی وزارت کار که اطلاعات کارگران و نحوه ورود و مسایل بیمه‌ای را چک می‌کند، متوجه شدیم که ۱۹۵ هزار نفر از کارگران ساختمانی که از دوره‌های قبل بیمه‌پردازی می‌کردند، بنا به دلایلی نتوانستند حق بیمه‌های خود را به مدت طولانی بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، وی ادامه داد: این عده طبق بررسی‌های به عمل آمده به مشکلاتی برخوردند و از چرخه کار حذف شدند، یک عده محدودی بازنشسته شده، عده‌ای تغییر شغل داده و برخی هم مایل به بیمه پردازی نبودند و بیش از ۱۵۰ هزار نفر از آن‌ها هم در طرح شناسایی از چرخه کار حذف شده بودند که آمار بیمه پردازیشان به عنوان مختومه اعلام شد ولی آمار کلی آن‌ها بر اساس یک میلیون و ۲۰۰ هزار سهمیه کشوری موجود است که استخراج کردیم.

نایب رییس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی افزود: از وزیر کار و سازمان تامین اجتماعی خواسته‌ایم تا ۱۹۵ هزار نفر سهمیه حذف شده از چرخه کار را به ما اختصاص بدهند تا بر اساس آن کارگران را معرفی کنیم و قول مساعد هم گرفته‌ایم که امیدواریم در هفته کارگر دستورالعملش صادر شود تا بتوانیم بیمه این تعداد کارگر ساختمانی را به نتیجه برسانیم.

ساداتی ادامه داد: در بسیاری از استان‌ها بیش از ۱۳۵ هزار سهمیه مانده و مصرف شده نیست که در حال پیگیری هستیم تا این استان‌ها سهمیه‌ها را راکد نگذارند و کارگران را وارد چرخه بیمه‌پردازی کنند.

وی دلیل راکد ماندن برخی سهمیه‌ها را به ساختار اداری سازمان تامین اجتماعی مرتبط دانست و گفت: متاسفانه یک عده از کارگرانی که ثبت نام کردند و به دنبال گرفتن عکس و آزمایش خود رفتند، دیگر بازنگشتند و زمان برای تکمیل مدارک و اطلاعاتشان طولانی شده که همانطور که گفتم ممکن است یا تغییر شغل داده باشند یا تمایلی به بیمه پردازی نداشته باشند و لذا مراجعه نکرده‌اند.

نایب رییس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی افزود: این عده بیشتر کسانی هستند که از سالهای قبل ثبت‌نام کردند و اسم و اطلاعاتشان در پرتال سازمان تامین اجتماعی وارد شده است ولی بیمه پردازیشان را شروع نکرده و پیگیر پرونده خود هم نشدند لذا از نظر ما سهمیه راکد مانده هستند و ما درخواست کردیم که برگشت داده شوند.

وزارت کار در راستای ساماندهی کارگران ساختمانی با راه اندازی سامانه خدمات رفاهی ایرانیان به نشانی www.samanehrefah.ir ، از تمام کارگران ساختمانی اعم از بیمه و فاقد بیمه خواسته تا به منظور بهره‌مندی از مزایای بیمه اجتماعی در این سامانه ثبت نام کنند.

برابر اعلام وزارت کار، هرگونه خدمات حمایتی و بیمه‌ای به کارگران ساختمانی تنها به کسانی ارائه خواهد شد که در این سامانه ثبت نام کرده باشند.

سامانه پالایش بیمه کارگران ساختمانی در ابتدا در چهار استان کشور به شکل آزمایشی فعالیت خود را آغاز کرد ولی با مصوبه آذرماه سال ۱۳۹۵ کارگروه قانون رفع موانع اجرای بیمه کارگران ساختمانی، فعالیت آن سراسری شد.

در حال حاضر حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار کارگر ساختمانی در سطح کشور فعالیت می‌کنند که بر اساس آمارها حدود ۸۵۰ هزار نفر از آنها تحت پوشش بیمه تامین‌ اجتماعی قرار دارند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: چک سازمان تامین اجتماعی تامین اجتماعی پالایش استان کشور قانون پوشش بیمه بیمه کارگران ساختمانی بیمه کارگری بیمه اجتماعی سامانه خدمات رفاهی ایرانیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۳۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی، گفت: در بازرسی‌ها بیش از ۵۰۰ مورد از کارگاه‌‌های کوچک استان شناسایی شدند که کارگران خود را بیمه نکرده بودند. - اخبار استانها -

علیرضا حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی، اظهار داشت: ابتدای انقلاب تنها 20 درصد جمعیت کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بودند، اما اکنون بیش از 55 درصد جمعیت کشور تحت پوشش تامین اجتماعی هستند و در استان مرکزی 75 درصد جمعیت تحت پوشش بیمه قرار دارند این در حالی است که در برخی از شهرهای اراک، ساوه، زرندیه و دلیجان که جزو شهرهای صنعتی محسوب می‌شوند بیش از 80 درصد جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی قرار دارند.

وی افزود: ابتدای انقلاب تنها 20 نفر بیمه پرداز وجود داشت اما اکنون نسبت پشتیبانی چهار به یک رسیده است، تزار تامین اجتماعی از سال 99 منفی بوده که یکی از دلایل اصلی آن، بازنشستگی‌های پیش از موعد بود اما در دو یا سه سال آخیر اتفاقا مثبتی رخ داد و دولت به تعهدات خود در قبال بدهی خود عمل کرد، همچنین مجلس بودجه‌ سالیانه برای این امر در نظر گرفته است.

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی عنوان کرد: اتفاق خوشایندی که سال گذشته رخ داد این بود که سازمان برای پرداخت مطالبات مستمری بگیر و تعهدات کوتاه مدت و بلند مدت خود هیچگونه تسهیلاتی از بانک دریافت نکرد در حالی که سال ماقبل برای جبرای کسری، از بانک‌های مختلف وام دریافت می‌کردند، اگر سازمان‌ در سال 1402 مانند سال ماقبل آن تسهیلات دریافت می‌کرد حدودا باید 25 همت سود به بانک‌ها پرداخت می‌شد که خوشبختانه این اتفاق رخ نداد.

حسینی بیان کرد: برای بیش از 25 هزار نفر طی یکسال گذشته در استان اشتغال ایجاد شده‌است که دلیل اصلی آن پرداخت تسهیلات در حوزه اشتغالزایی است، همچنین تیم بازرسی از کارگاه های استان سازمان تامین اجتماعی سال گذشته قوی‌تر شد و تعداد و کیفیت بازرسی از کارگاه‌های استان افزایش پیدا کرد، در این بازرسی‌ها بیش از 500 مورد از کارگاه‌‌های کوچک استان شناسایی شدند که کارگران خود را بیمه نکرده بودند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از اتفاقاتی که سازمان تامین اجتماعی دنبال می‌کند  پرداخت دستمزد واقعی به کارگران است، خوشبختانه سال گذشته 30 درصد از کارفرمایان دستمزد واقعی پرداخت کردند که این مهم در سال  1403 نیز پیگیری می‌شود. یکی دیگر از مباحث مورد دیگری سازمان، اشتغال اتباع بیگانه در کارگاه‌ها است و طبق قانون اشتغال اتباع بیگانه بدون پروانه در کشور ممنون است و در فرایندی که بازرسان سازمان تامین اجتماعی از کارگاه‌ها بازدید می‌کنند اگر اتباعی بدون کارت کار اشتغال داشته باشند باید با نیروی ایرانی جایگزین شوند.

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: سال گذشته بیش از 12هزار میلیارد تومان درآمد تامین اجتماعی استان بود و تراز سازمان تامین اجتماعی استان مثبت شد، در حالی که سال 1401 ماهانه 100 میلیارد تومان سازمان کسری داشت. خوشبختانه تعاملات خوبی بین حوزه کارگری، کارفرمایی و بازنشستگی وجود دارد و به دنبال حل مشکلات هستند. سال گذشته طرح رایحه خدمت بین 100 دستگاه اجرایی استان اجرا شد که تامین اجتماعی جزو دومین دستگاه برتر در ارائه خدمت بود.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • (ویدئو) فیلمی از یک کارگر باربری شبکه‌های اجتماعی را تسخیر کرد
  • ۲۰ استان و ۱۱۰ شهرستان متأثر از بارش‌ها و سیلاب بهاری / بهره‌مندی ۳۲۰۰ نفر از خدمات امدادی
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند
  • توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی
  • بهره‌مندی ۸۰۰ کرمانشاهی از خدمات فیزیوتراپی هلال احمر
  • بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود / ۱۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه این کارگران نیاز است + فیلم
  • بابایی کارنامی : درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود + فیلم
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی